تست میلگرد

فهرست مطالب

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا

آرماتور (میلگرد)

با توجه به این نکته که اکثر سازه ها امروزه بتنی هستند و با توجه به مقاومت کششی پایین سازه های بتنی به فولاد نیاز بوده تا مقاومت کششی این نوع سازه ها بالا رود. میله هایی که از فولاد ساخته می شود را میلگرد و یا آرماتور می گویند. به طور کلی آرماتور ها در دو دسته بندی آرماتور طولی و آرماتور عرضی قرار می گیرند.به منظور پوشش دهی ضعف بتن در مقاومت کششی از آرماتور های طولی استفاده می شود. به طور معمول برای آرماتور های طولی از میلگرد هایی با قطر بالا استفاده می شود. آرماتور ها از سازه در برابر نیروی کششی محافظت می کنند و همچنین به منظور مقاومت در برابر نیروهای برشی نیز استفاده می شوند. آرماتور عرضی به آرماتور هایی گفته می شود که نیروی برشی وارده بر سازه را تحمل می کنند. همچنین به آرماتور عرضی که در تیر قرار می گیرد خاموت و یا stirrup گفته شده و به آرماتور عرضی که در ستون استفاده می شود تنگ و یا tie گفته می شود. البته وظیفه دیگر آرماتور عرضی تنگ در ستون ها جلوگیری کردن از کمانش آرماتور های طولی بر اثر فشار می باشد.

جهت دریافت خدمات مدیریت پیمان و مشاوره از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست و یا تماس، با ما در ارتباط باشید و به باشگاه مشتریان صدر سازه بپیوندید.

اولین استفاده از میلگرد

جوزف لوئیس در سال 1800 میلادی اولین کسی بود که فهمید می توان بتن را در مقابل فشار های کششی با استفاده از میلگردهای فولادی مقاوم کرد. در ادامه تادئوس هیات اولین استاندارد ساخت میلگرد را در سال 1878 ارائه کرد. استفاده از میلگرد به تدریج پیشرفت کرده و در نتیجه بهبود یافت.

انواع میلگرد

به طور کلی میلگرد ها در 4 دسته بندی قرار می گیرند. انواع مختلف میلگرد در آج تنش نهایی و تنش تسلیم متفاوت می باشند.

در ایران برای آرماتور عرضی استفاده از میلگرد های All و برای آرماتور های طولی استفاده از میلگرد های Alll متداول می باشد. میلگرد ها 6 نوع دارند که هرکدام با توجه به ویژگی، مزایا و معایب مخصوص به خود استفاده بخصوصی دارند. میلگرد های اروپایی، فایبر گلاس لیمر، گالوانیزه، اپوکسی پوشش داده شده، فولاد کربن و فولاد ضد زنگ این 6 نوع میلگرد می باشند. میلگرد و بتن با استفاده ار آج های میلگرد به خوبی به هم میچسبند، عملکرد این آج ها به این صورت است با ایجاد اصطحکاک و ایجاد چسبندگی عملکرد میلگرد و بتن را بهبود می بخشند. البته باید به این نکته مهم توجه داشت که در ساخت این آج ها باید استاندارد های مورد نظر رعایت شود.

آزمایش های مخرب میلگرد

با استفاده از آزمایش می توان رفتار نمونه مورد نظر را در شرایط کاری مشابه آزمایش پیش بینی کرد. به آزمایش هایی که تا مرحله شکست کامل پیش می روند آزمایش های مخرب گفته می شود در ادامه به توضیحاتی درباره انواع آزمایش های مخرب میلگرد می پردازیم.

آزمون های کشش، ضربه، سختی، پیچش و خستگی از انواع آزمایش های مخرب میلگرد می باشند. روش های ریگری نیز برای آزمایش میلگرد وجود دارد اما به قطعه آسیبی وارد نمی کنند. اینگونه آزمایش ها به آزمایش های غیر مخرب نامیده می شوند. به عنوان مثال بازرسی مافوق صوت، بازرسی با اشعه ایکس و بازرسی با ذرات مغناطیسی از انواع آزمایش های غیر مخرب می باشند. در ادامه به توضیحاتی مختصر درباره چند نوع آزمایش مخرب می پردازیم.

آزمایش کشش

آزمایش کشش از انواع آزمایش مخرب می باشد که در این نوع آزمایش اطلاعاتی درباره خواص مکانیکی استاتیکی ماده مورد آزمایش بدست می آید. در آزمایش کشش مواردی از قبیل مقاومت کشش، انعطاف پذیری، حد تناسب، حد الاستیک، مدول الاستیسیته، حالت ارتجاعی، مقاومت تسلیم، نقطه تسلیم و مقاومت در شکنندگی مورد بررسی قرار می گیرد. آزمایش کشش در دستگاه انجام شده و کاملا استاندارد می باشد. دستگاهی که آزمایش را انجام می دهد می تواند به صورت مکانیکی و یا هیدرولیکی کار کند و شامل قسمت های زیر می باشد:

  • قسمت کشش نمونه
  • قسمت نشانه گر برای بار وارد شده بر نمونه
  • قسمت سنجه که به کشش سنج نیز شناخته می شود

تغییر طول آن قسمت از نمونه آزمایشی که معمولا هم یکنواخت می باشد با استفاده از سنجه یا همان کشش سنج اندازه گیری می شود. در آزمایش کشش میلگرد تنش تسلیم، استحکام تسلیم، افزایش طول بعد از شکست واستحکام کششی مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد.

چگونگی انجام آزمایش کشش به این صورت است که نمونه ای از میلگرد مورد نظر برای آزمایش در دستگاه قرار می گیرد به صورتی که دوسر میلگرد به گیره های دستگاه وصل می شوددر ادامه دستگاه با سرعت مشخص و قابل اندازه گیری شروع به کشیدن میلگرد میکند این کار تا زمانی که میلگرد دچار از هم گسیختگی شود ادامه می یابد. در آزمون کشش حداکثر مقاومت کششی یا تنش گسیختگی و درصد کشدگی محاسبه و بررسی می شود. در آزمایش کششی حداکثر بار ثبت شده را بر سطح مقطع اولیه تقسیم می کنند و در نتیجه حداکثر مقاومت کششی و یا همان تنش گسیختگی میلگرد به دست می آید. نرم افزار در طول آزمون نمودار تنش – کنش را رسم می کند.

تست میلگرد

آزمایش خستگی

آزمایش خستگی یکی دیگر از انواع آزمایش مخرب می باشد که برای میلگرد های مورد استفاده در بتن که قبلا خم شده اند انجام می شود. تنش مشخص و معینی برای شکستن میلگرد در آزمایش لازم می باشد. البته باید به این نکته توجه کرد که نمونه ای از همان میلگرد زمانی که در معرض بار های تناوبی و چرخشی قرار می گیرد با تنش بسیار کمتری از سری قبل می شکند. در این صورت این میلگرد در معرض تنش هایی کمتر از تنش های آزمایش در مدت زمان بیشتری می شکند. شکست خستگی به این نوع شکست گفته می شود.

فلز میلگرد از دانه هایی ریز ساخته شده، صفحه های لغزش این دانه ها در جهت های مختلفی قرار دارد. اگر تنش به مقدار بحرانی برسد، لغزش به صورت انفرادی بر روی صفحاتی بلورین انجام می شود. البته ممکن است در ابتدا این لغزش اشکالی ایجاد نکند اما اگر عمل لغزش تکرار شود ترک های ریزی ایجاد می شود. در ادامه این ترک ها گسترش می یابند و در ادامه سطح مقطع عضو تا زمانی که میلگرد توانایی تحمل نیروی وارد شده را نداشته باشد کاهش می یابد.

3 نمونه از انواع آزمایش خستگی معروف

شکست به این صورت می باشد که در انتها ساختمان بلوری میلگرد با قسمت های کناری اصطحکاک ایجاد می کند که برخی اوقات باعث ایجاد اشتباه در نتیجه نهایی آزمایش می شود. به این صورت که دانه های فلز میلگرد به علت رشد در حین کار و تبلور مجدد درشت شده و در انتها می شکند. شکست خستگی به این نوع شکست گفته می شود و به آسیب خستگی نیز شناخته می شود. در صورتی که هدف از ساخت میلگرد به کار بردن آن در یک موقعیت با تنش باشد باید تست میلگرد مورد نظر بر اساس معیار خستگی انجام شود، معیار خستگی حداکثر میزان تنشی است که یک فلز میتواند تحمل کند البته این تحمل باید در تمام تعدا دفعات مشخصی از تنش ها باید پایدار باقی بماند.

آزمایش خستگی تحت کشش فشار، آزمایش میله چرخان و آزمایش با میله ارتعاشی از آزمایش خستگی های معروفی می باشند.

قسمت های اصلی دستگاه آزمایش خستگی:

  • محرک مکانیکی، مغناطیسی و هیدرولیکی به منظور وارد کردن سیکل های تنش به دفعات تکراری به نمونه مورد آزمایش
  • وسیله اندازه گیری مقدار و میزان تنش های مینیمم و ماکسیمم در جریان یک دور که بر نمونه وارد می شود.
  • شمارنده به دلیل نشان دادن تعداد دور های تنشی که بر نمونه وارد م شود.
  • متوقف کننده خودکار دستگاه آزمایش برای زمانی که نمونه می شکند.

آزمایش خمش

آزمایش خمش یکی از آزمایش های موجود جهت تست میلگرد می باشد. خمش سرد و خمش مجدد دو روش متفاوت از آزمایش خمش می باشند. برای آزمایش خمش باید از دستگاه بخصوص این آزمایش استفاده شود. این دستگاه از بخش های سنبه، تکیه گاه و حامل تشکیل می شود. البته در این آزمایش می توان از دستگاه متفاوتی با یک سنبه و چند تکیه گاه نیز استفاده کرد. از دیگر شرایط این آزمون می توان به دمای 10 درجه سانتی گراد تا 35 درجه سانتیگراد اشاره کرد. البته این مقدار دما با توجه به نظر و شرایط طرفین قرارداد می تواند متغیر باشد. در پایان آزمایش میلگرد به صورت V خم می شود. نهایتا عدم وجود ترک در میلگرد از علائم موفقیت در آزمون خمش می باشد. در صورتی این ترک ها وجود داشته باشند با چشم غیر مسلح و یا چشمی با دید اصلاح شده قابل دیدن می باشند.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران