نوسازی ساختمان

فهرست مطالب

نوسازی ساختمان

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا
نوسازی

به دلیل علاقه‌مندی افراد به خانه‌های لوکس و مدرن امروزی یکی از راهکارهای خوب که هزینه‌ی کم‌تری به‌مراتب از هزینه‌ی خرید خانه‌ دارد نوسازی ساختمان است. با نوسازی ساختمان افراد می ‌توانند خانه‌ی خود را به سلیقه‌ی خود تغییر دهند و محیطی زیبا، امن و پر از آرامش با تلفیقی از متریال‌ها و رنگ‌های موردعلاقه خود به وجود آورند. بالطبع نوسازی ساختمان تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی و کار افراد و البته روابط آن‌ها می‌ گذارد.

نوسازی ساختمان می ‌تواند سطحی باشد که نیاز به اخذ مجوز نیست و نوسازی عمقی که همراه با تخریب است و باید مجوزهای لازم در زمینه‌ی نوسازی ساختمان مربوطه گرفته شود.

نوسازی ساختمان، نیاز به علم و تجربه و تخصص دارد و بهتر است که برای نوسازی ساختمان خود آن را به افراد متخصص که در این رشته تجربه و علم کافی دارند بسپارید تا کار را به بهترین شکل انجام داده و به شما تحویل دهند.

شما نیز میتوانید جهت دریافت خدمات نوسازی و مشاوره از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست و یا تماس، با ما در ارتباط باشید و به باشگاه مشتریان صدر سازه بپیوندید.

طراحی سازه

خدمات جواز

بعضی از خانه‌هایی که در شهرها و حتی در روستاها وجود دارند بافتشان کلنگی و غیرقابل‌استفاده می ‌باشد که بهتر است عمل نوسازی آن را انجام دهند. این ‌خانه‌‌های کلنگی نه‌تنها باعث زشت نشان دادن محیط و فضای شهرها و روستاها می ‌شوند بلکه به دلیل استهلاکی که دارند خطرات جانی و مالی هم در پی خواهند داشت. حتی این‌گونه خانه‌ها مقاوم در برابر زمین‌لرزه‌ها و ضربات نمی‌ باشند به‌علاوه در شرایط جوی اعم از طوفان و بارندگی احتمال ورود به داخل خانه و به بار آوردن خرابی و آسیب در آن وجود دارد. تخریب و نوسازی این ملک‌های کلنگی نیاز به اخذ مجوز برای تخریب و نوسازی دارند. اما اگر نوسازی و تخریب آن در حد سطحی و درون ساختمانی باشد نیاز به مجوز قانونی ندارد.

باید توجه داشت که هر خانه‌ی قدیمی یا به‌اصطلاح کلنگی را به آن مجوز تخریب و نوسازی نمی‌ دهند. هنگامی که کارشناس برای بررسی در محل حاضر می ‌شود اگر تشخیص دهد که خانه آن‌قدر قدمت دارد که متعلق به میراث‌فرهنگی است از دادن مجوز برای تخریب و نوسازی خودداری می ‌کند و اگر مالک خود بدون مجوز، چه آگاهانه و یا ناآگاهانه، کار تخریب را انجام دهد، مجرم شناخته شده و بر طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات می ‌شود. تا سال شصت مجوز تخریب و نوسازی دو مجوز جداگانه بود اما از سال شصت به بعد اخذ مجوز تخریب و نوسازی به‌صورت واحد شد، اما باید روند آن به ترتیب رعایت شود، در ابتدا تخریب انجام گیرد و سپس نوسازی را انجام دهد و اگر بدون آنکه تخریب کند کار نوسازی ملک را انجام دهد جرم محسوب می ‌شود و غیرقانونی است.

مزایای اخذ مجوز تخریب و نوسازی

  • با گرفتن جواز تخریب و نوسازی می ‌توان از شرایط وامی که دولت برای نوسازی در نظر گرفته بهره‌مند شد.
  • با اخذ پروانه‌ی تخریب و نوسازی، کارگران و افرادی که در این زمینه فعالیت می ‌کنند بیمه می‌شوند.
  • در این موارد می ‌توان از تجربه و علم و تخصص مهندسان در زمینه‌ی نوسازی استفاده کرد.
  • برای گرفتن مجوز تخریب و نوسازی ارائه‌ی مدارک زیر نیاز است:
  • از سند رسمی کپی و اصل آن ارائه شود.
  • درصورتی که سند تفکیک باشد، نقشه‌ی تفکیکی آن هم تحویل داده شود.
  • از فیش نوساز یک کپی داده شود.
  • اصل شناسنامه مالک ملک و کپی آن و اگر وکیل قانونی دارد به انضمام وکالت‌نامه‌ی وکیل ارائه شود.
  • ارائه‌ی اصل و کپی قبض آب، گاز، برق و تلفن.
  • در صورت وجود پایان کار و جواز قبلی ارائه گردد.
  • اگر ملک موقوفی است نامه‌ی اداره‌ی اوقاف پیوست پرونده گردد.
  • بعد از ارائه‌ی این مدارک، شهرداری با بررسی و نظارت، مجوز را صادر می‌نماید.
  • در مرحله‌ی بعد چون تخریب و نوسازی است مالک باید به شرکت‌های مربوطه‌ی آب و برق و گاز مراجعه کند و فرم درخواست قطع انشعابات را به آن‌ها تحویل دهد. اداره‌های مربوطه با فرستادن کارشناسان خود برای نظارت و اجرا، کار را انجام می‌دهند.

نظارت

هنگامی که مالک ملک برای اخذ جواز به شهرداری اقدام کرد شهرداری بعد از بررسی مدارک موجود در پرونده، کارشناس یا مأمورین خود را جهت بازدید از ملک می‌ فرستد.

کارشناسان یا مأمورین شهرداری با بررسی شرایط ملک، ابعاد، مساحت، عرض خیابان، شرایط قرارگیری ساختمان در مکان و تعداد طبقات مورد درخواست و بررسی ساختمان‌های مجاور را انجام می ‌دهد سپس گزارشی از بازدید خود و شرایط می‌نویسد و به شهرداری تحویل می ‌دهد.

سپس شهرداری باتوجه به گزارش به‌عمل‌آمده از طرف مأمورین شهرداری و میزان مطابقت آن با طرح‌های شهرسازی، ملک را باتوجه به معیارهای قانونی می‌ سنجد و اصلاحاتی روی آن انجام می‌ گیرد و بعد از اتمام این مرحله شهرداری دستور ارائه‌ی نقشه‌ی ساختمان را به مالک می ‌دهد. مالک هم باید بر اساس تعداد طبقات مجاز برای ساخت و مساحت ملک به طراحی نقشه اقدام کند.

اجرا

در هنگام اجرا باید مهندس معمار باتوجه به دستورالعمل موجود در اجرا برطبق قوانین، نقشه‌ی ساختمان را باتوجه به ابعاد و مساحت و طبقات مجاز طراحی نماید و به شهرداری ارسال کند. شهرداری اگر نیاز به اصلاح باشد، اصلاحات موردنیاز را ذکر خواهد کرد سپس دوباره مهندس معمار اصلاحات ذکر شده را باید روی نقشه اعمال کند و مجدد نقشه‌ی جدید را ارائه نماید تا به تأیید شهرداری برسد.

مالک یا وکیل قانونی او باید بعد از طی کردن این مراحل، عوارض شهرداری و نوسازی را که باتوجه به متراژ و مساحت ساختمان و طبقات محاسبه می‌ شود پرداخت نماید سپس می‌ تواند پیش‌نویس پروانه ساخت را تهیه کند.

پیمان مدیریت

صاحب ملک یا وکیل قانونی او در صورت اختیار و حتی کارفرمای کار، پیمان مدیریت با پیمانکاری که در زمینه‌ی ساخت‌وساز متخصص و باتجربه است، قرارداد همکاری می ‌بندند. مدیریت پیمانکار در این پروژه می‌ تواند مدیریت مالی، اجرایی، فنی، اداری در زمینه‌ی پروژه‌ی پیش رو باشد و پرداخت هزینه‌ها با کارفرما یا مالک ملک می ‌باشد و اجرای پروژه با پیمانکار است.  پیمانکار مقداری از هزینه‌ی ساخت‌وساز را به‌عنوان حق‌الزحمه یا همان دستمزد خود در جهت اجرایی کردن پروژه برداشت می ‌نماید.

این قرارداد به نفع صاحب ملک است هزینه‌ی کم‌تری خرج می ‌کند چراکه پیمانکار بر اساس میزان بودجه‌ی صاحب ملک پروژه را مدیریت می‌ کند و تمام تلاش پیمانکار بر این است که با کم‌ترین هزینه بتواند پروژه را اجرایی نماید. از طرفی به نفع پیمانکار است زیرا پیمانکار فقط کار مدیریت پروژه را در دست دارد و هزینه‌ای پرداخت نمی ‌نماید.

پیمانکار درصدی از هزینه‌ی مصالح و مواد اولیه را از مالک می ‌گیرد تا وسایل اولیه را تهیه نماید. مالک هزینه‌ی کارگران و سایر افراد را پرداخت می‌ کند پرداخت هزینه‌های مازاد این مجموعه با پیمانکاری است که مدیریت پروژه با اوست و او درصدی از حق‌الزحمه‌ی خود را که مقدار زیادی می‌ باشد به این مسائل اختصاص می ‌دهد.

روش محاسبه‌ی درصد پیمانکار به عوامل مختلفی بستگی دارد، این عوامل اعم از نوع نقشه‌ی اجرایی، مراتب توافق بین طرفین، وسعت و مساحت پروژه و حجم کاری که باید ارائه نماید، میزان سرمایه‌ی تزریق شده، مسافت پروژه و شرایط جوی و آب‌وهوایی می ‌باشند.

در قرارداد مدیریت پروژه، مالک ملک یا کارفرما باید از یک مشاور خبره در زمینه‌ی بستن قرارداد نرمال و قانونی و تقسیم ریسک بین طرفین که قرارداد به نفع هر دو باشد راهنمایی بگیرد.

پیمانکار چون با اصل و اساس کار آشنایی و تجربه‌ی کافی دارد در نتیجه وقتی کار را به کاردان می ‌سپارید از اتلاف وقت جلوگیری می‌ کند و از هزینه‌های مضاعف کاسته می ‌شود.

استفاده از پیمانکار باعث می ‌شود که از میزان وظایف کارفرما کم‌تر شود و کارهایی چون هماهنگی با همسایگان و اجرای فنی و ایمنی پروژه و پیاده‌سازی دقیق نقشه به عهده‌ی پیمانکار و تیم او خواهد بود و کارفرما یا مالک کم‌تر درگیر این مسائل می ‌شود.

قرارداد پیمان مدیریت موجب می ‌شود که کار راحت‌تر انجام گردد، چراکه شیوه و روند پیشرفت پروژه را کارفرما یا مالک می‌ تواند از طریق مدیریت پیمانکار مطلع شود و نیاز به سرکشی و بررسی تمام جزئیات و کم‌وکاستی‌ها نیست و این کار را پیمانکار انجام می‌ دهد.

فقط باید دقت کنید که قرارداد مدیریت پیمان را با شخصی ببندید که:

  • پیمانکار موردنظر، تخصص و تجربه‌ی کافی در این زمینه داشته باشد به‌علاوه در تصمیم‌گیری و اجرای کار شخصی قاطع باشد یعنی توانایی و قدرت تصمیم‌گیری داشته باشد.
  • وقتی پیمانکار تخصص و تجربه و مهارت کافی در این زمینه داشته باشد از میزان هزینه‌های اضافی کاسته می ‌شود و از این طریق پروژه هم با سرعت بیشتر و هم بهتر اجرا می‌ شود.
  • حضور یک مدیر پیمانکار باقدرت می ‌تواند هماهنگی‌های لازم را طوری انجام دهد که تمام پروسه و روند کار در یک خط منظم به‌دوراز هر آشفتگی طی شود.
  • یک مدیر پیمان خوب، اگر با ضعف و یا مشکلاتی رو‌به‌رو شود شانه خالی نمی ‌کند بلکه از طریق مشورت با کارفرما و افراد باتجربه سعی در پیدا کردن راه‌حل و حل مشکل می‌ نماید.
  • مدیر پیمانکاری باید بر اساس آنچه که در قرارداد اعمال شده عمل نماید و از حدود و مقررات تجاوز نکند و از موقعیت خود سوءاستفاده ننماید. یک پیمانکار خاطی برای اجرای پروژه زیان‌بار خواهد بود.

باتوجه به توضیحات بالا می ‌توان نتیجه گرفت که یک پیمانکار باید رهبر خوبی در این مجموعه باشد که تمام نیروی انسانی و مراحل اجرای پروژه را در یک راستا هدایت کند.

مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت یک نوع قرارداد در زمینه ساخت‌وساز است، قرارداد مشارکت‌درساخت می‌‌تواند در تمام پروژه‌های اداری، تجاری، مسکونی، بیمارستانی و فرهنگی و آموزشی و سایر موارد بکار رود. قرارداد مشارکت در ساخت حتماً باید در حضور یک فرد مشاور انجام گیرد زیرا مشاور کاملاً بر اصول و قواعد و خط‌مشی آن آگاهی دارد و از ورود ضرر و آسیب و از برباد رفتن مال جلوگیری می‌کند.

اگر شما مالک زمینی هستید که سرمایه کافی برای اجرای رویاهایتان اعم از ساخت یک برج مسکونی یا تجاری یا اداری را ندارید، می‌‌توانید از یک پیمانکار متخصص و باتجربه استفاده کنید و با او قرارداد مشارکت ساخت‌وساز ببندید پیمانکار باتوجه به سرمایه یا هزینه‌ای که خرج می‌کند در آن ملک یا پروژه به اتمام رسیده صاحب سهم می‌‌شود و از این طریق تقسیم هزینه صورت می‌گیرد. مشارکت در ساخت با  مدیریت پیمان تفاوت دارد. در مدیریت پیمان کارفرما یا مالک می‌تواند هزینه‌های ساخت را بپردازد اما در مشارکت ساخت به دلیل عدم توانایی کارفرما یا مالک در پرداخت هزینه‌های پروژه، پیمانکار به‌اندازه‌ای که هزینه‌ها را پرداخت کرده، صاحب قسمتی از ملک یا پروژه‌ی انجام شده می‌باشد.

نکات مهم درباره اجرای مشارکت

  • میزان مشارکت و مقدار درصد سود هرکدام از پیمانکار و صاحب زمین، باید بر اساس تورم و تغییرات نرخ بازار مسکن محاسبه گردد.
  • هزینه‌های پروژه بر اساس مترمربع بر طبق خانه‌های نوساز روز انجام می‌گیرد.

سهم پیمانکار و مالک زمین بر اساس میانه پنجاه درصد در قرارداد مشارکت ساخت‌و‌ساز محاسبه می‌شود بر فرض مثال چهل به شصت و یا پنجاه‌پنجاه و… می‌باشد.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران