خدمات جواز ساختمان

فهرست مطالب

خدمات جواز

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا

اخذ پروانه رسمی ساختمان از شهرداری

پروانه ساختمان یا جواز ساختمان پرونده ای رسمی از سوی شهرداری است که با صدور آن به مالک یا پیمانکار مجوز ساخت و ساز و یا بازسازی را طبق چهارچوبی میدهد. هرگونه عملیات ساختمانی اعم از نوسازی بنا، افزایش تراکم،تخریب ساختمان و احداث بنای جدید بدون صدور پروانه ساختمان غیر قانونی بوده و توسط عوامل نظارت بر ساختمان متوقف میگردد.هدف از اخذ جواز ساخت اطمینان از ساخت و ساز قانونی مطابق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی مطابق با آیین نامه ها و ضوابط طرح تفصیلی جامع شهری است.

در سال های اخیر با افزایش روز افزون پرونده های درخواست جواز تخریب و نوسازی پروسه دریافت جواز ساخت امری دشوار و در برخی موارد در صورت عدم تجربه کافی و مشورت با افراد کاردان ضررهای غیر قابل جبرانی را برای مالک به بار میاورد. الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده و گاها برای مناطق مختلف شرایط متفاوتی دارد و بصورت جداگانه تدوین شده است لذا مهارت و تجربه در دریافت جواز به شما این امکان را خواهد داد که از تمام ظرفیت ملک خود استفاده و با صرف کمترین هزینه و زمان بیشترین تراکم ممکن برای ساخت را دریافت کنید.

گروه مهندسی ساختمانی صدر سازه با بیش از سه دهه تجربه تا کنون توانسته است بیش از 50 مجوز تخریب و نوسازی ، اضافه تراکم ، اضافه طبقه و … در مناطق 22 گانه تهران و سراسر کشور در کمترین زمان ممکن دریافت نماید. شما نیز میتوانید جهت دریافت خدمات مدیریت پیمان و مشاوره از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست و یا تماس، با ما در ارتباط باشید و به باشگاه مشتریان صدر سازه بپیوندید.

خدمات جواز

صدور جواز و پروانه ساخت

مالک یا پیمانکار به منظور ساخت و ساز یا بازسازی باید مراحل صدور جواز و پروانه ساخت را طی کنند. پروانه یا جواز ساخت قوانین و چهارچوب مربوط به پروژه‌های ساخت و ساز میباشد که با توجه به آن فعالیت ساخت و ساز را شروع کرده و به همین صورت نیز به پایان می‌رسانند. باید به این نکته مهم توجه کرد که انجام تمامی مراحل و فعالیت‌های ساخت و ساز بدون صدور پروانه ساخت غیر قانونی می‌باشد و فعالیت‌های انجام شده به این روش توسط مراجع نظارت بر ساختمان و ساخت و ساز متوقف خواهد شد. پروانه ساخت استانداردهایی را جهت اطمینان خاطر صاحبان ساختمان در زمان حال و همچنین آینده در نظر می‌گیرد. در واقع جواز ساخت اهدافی دارد در واقع اخذ جواز اطمینان از ساخت و ساز قانونی، رعایت موارد فنی، در نظر گرفتن اصول شهرسازی و توجه به ضوابط جامع شهرسازی را دربردارد. همچنین از خدمات جواز کسب می‌توان به بهره‌مند شدن از تسهیلات بانک، بهره‌مندی از بیمه برای ساختمان و همچنین افراد مشغول به کار در ساختمان و حتی بهره‌مندی از تجارب فنی مهندسی در ساخت‌وساز اشاره کرد.

چه زمان به جواز ساخت نیاز است؟

همیشه هم پروژه های ساخت و ساز و نوسازی به جواز ساخت نیاز ندارند. در برخی مواقع مثلا موارد تعمیراتی و جایگزینی هایی ساده، یک پیمانکار حرفه ای و یا حتی خود صاحب خانه می توانند بدون مجوز ساخت، فعالیت های مربوطه را انجام دهند. اما در صورتی که پروژه مربوطه نیاز به اضافه کردن بنا و یا تغییراتی عمده داشته باشد در آن صورت باید نسبت به صدور جواز اقدام شود. در صدور جواز دو روش وجود دارد در صورتی که صاحبخانه به منظور ایجاد تغییرات اقدام به استخدام پیمان کار کند، شخص پیمانکار فرایند صدور جواز را انجام داده و هزینه مراحل کسب جواز را برآورد می کند. اما اگر صاحبخانه پیگیر مراحل کار باشد می تواند خودش از شهرداری منطقه جواز ساخت را درخواست کند.

باید به این نکته توجه کرد که در صورتی که تغییرات مورد نظز به متخصص ساخت و ساز نیاز داشته باشد فقط باید توسط یک متخصص انجام شود. به عنوان مثال از فعالیت هایی که برای شخص صاحبخانه ممنوع می باشد می توان به فعالیت روی خطوط گاز اشاره کرد. در اینگونه موارد صاحبخانه باید حتما به اداره گاز اطلاع داده و نظارت و انجام کار را به عهده اداره مربوطه بگذارد.

در صورت کلی نکات و قوانین که در مجوز ها وجود دارد گسترده بوده و متفاوت می باشد. این قوانین و الزامات برای هر منطقه نسبت به منطقه دیگر متفاوت می باشد. به منظور اطلاع از قوانین مجوز مورد نظر باید به شهرداری همان منطقه مراجعه کرد. اشاره به این نکته می تواند مفید باشد که برخی از مناطق برای تغییرات کوچکی مثل حیاط سازی به مجوز نیاز دارند.

جواز ساخت و ساز و اطلاعات و قوانین مربوط به آن

با توجه به مطالب گفته شده تا اینجا جواز ساخت و ساز یک سند است که برای ساخت و ساز لازم می باشد. در این سند قوانین ساخت و سازی که از طرف شهرداری ثبت شده در اختیار مسئول پروژه قرار می گیرد. از پروانه های ساخت و ساز می توان به پروانه تغییرات و تبدیل، توسعه دادن بنا، تغییر دادن نقشه، اضافه کردن اشکوب، عوض کردن مهندس، تخریب و نوسازی و همچنین پروانه ساختمان اراضی بایر و یا باغات اشاره کرد.

از اطلاعاتی که پروانه ساختمان از بنا و ساختمان در اختیار مسئول پروژه قرار می دهد می توان کروکی زمین، تاریخ صدور پروانه ساخت، نام مهندس و یا مهندسین ناظر، شماره پلاکی که برای ملک ثبت شده، مشخصات شخصی که درخواست صدور پروانه را داده که می تواند مالک حقیقی و یا حقوقی باشد، نوع اسکلت بندی ساختمان، تعداد طبقات ساختمان و مساحت زیر بنا را نام برد.

زمان شروع عملیات و همچنین اعتبار جواز معمولا در صفحه اول پروانه ساختمان ثبت می شود البته این تاریخ ها در صورت نیاز قابل تمدید می باشد. در پایان کار ناظر می تواند برای هر واحد پروانه ساخت صادر کند و این کار با صدور پروانه ساختمان مرتبط می باشد. در صورتی که قوانین درج شده در پروانه رعایت نشده باشد ناظر موظف است که تخلف مالک را به مرجع صدور پروانه ساخت گزارش دهد و در ادامه مرجع صدور پروانه ساختمان مانع از ادامه فعالیت ساخت و ساز در ساختمان مربوطه می شود. بنابر این می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که رعایت مققررات ساختمان سازی که در پروانه ساختمان درج می شوند الزامی می باشد.

شناسنامه ساختمان

شهرداری به منظور ثبت استاندار ساختمان یک دفترچه به اسم شناسنامه ساختمان صادر کرده و آن را در اختیار مالک ساختمان قرار می دهد. در این دفترچه اطلاعاتی از قبیل مشخصات پروانه ساختمان صادر شده، نداشتن خلافی و همچنین پایان کار درج شده است. به طور کلی در شناسنامه ساختمان اطلاعات زیادی از ساختمان وجود دارد که مربوط به هویت ساختمان و به طور کلی تمامی اطلاعات مربوط به ساختمان می باشد.

از اطلاعات درج شده در شناسنامه ساختمان می توان به این موارد اشاره کرد: گواهی پایان کار، گواهی نداشتن خلافی، چگونگی تمدید انواع عوارضی مثل عوارض مربوط به شهرداری و عوارض نوسازی، تمامی تغیرات و اصلاحات مربوط به ساخت، شرایط پارکینگ، مشخصات کامل طبقات ساختمان، میزان تراکم ساختمان، مسکونی یا تجاری بودن ساختمان، مشخصات کروکی و مقدار مساحت ساختمان، ابعاد چهار گانه پلاک ساختمان، محاسبه تاسیسات قابل استفاده در ساختمان، نام و مشخصات مهندس ناظر، هویت مالک و نوع مالکیت مثلا حقیقی یا حقوقی، محل احداث ساختمان، مشخصات زمین و تاریخ صادر شدن پروانه و جواز ساخت ساختمان

مراحل صدور جواز ساخت به ترتیب

تشکیل پرونده

در مرحله اول صدور پروانه ساخت، مالک حقیقی یا حقوقی باید درخواست پروانه ساخت را ثبت کند. درخواست صدور پروانه ساخت را می توان از طریق شهرداری و یا یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک ثبت کرد. برای ثبت درخواست صدوره پروانه ساخت باید اصل و اسکن سند مالکیت، اصل و اسکن کارت شناسایی که می تواند کارت ملی و یاشناسنامه باشد و مدارک تسویه حساب عوارض شهرداری مثل عوارض نوسازی در سال جاری و همچنین در سال های پیشین مورد نیاز می باشد. مالک باید مدارک مورد نیازه گفته شده را به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک شهر و یا شهرداری همان منطقه ارائه کند و درخواست صدور پروانه ساخت را به صورت کتبی ثبت کند.

دستور صدور بازدید

بعد از مرحله تشکیل پرونده که مالک انجام داده است در ادامه مسئولین شهرداری مرحله بعدی را پیش می برند. در ابتدا این مسئولین شخصا در محل ساخت حضور می یابند تا بر مشخصات ملک نظارت کنند و موضوعاتی مثل عرض خیابان، ابعاد ملک، اندازه ملک و ساختمان های مجاور را بررسی کنند. این بازدید مسئولین برای صدور مجوز تعدا طبقه های ساختمان موثر می باشد. به عنوان نمونه برای مجوز ساخت ساختمان هایی با بیشتر از 4 طبقه باید متراژ ملک از مقدار مشخصی که شهرداری تعیین می کند کمتر نباشد.

بررسی گزارش مامور فنی

در برخی از شهر ها قوانین ساخت ساز شهر سازی برای هر منطقه به صورت واضح مشخص شده است در این مرحله کارشناس مربوطه بررسی می کند که ملک مورد نظر با طرح های معماری شهر سازی تداخلی نداشته باشد.

دستور نقشه

پس از طی مراحل فوق توسط کارشناس شهرداری در این مرحله شهرداری باید دستور نقشه را به صاحب ملک بدهد. در دسستور نقشه اطلاعاتی مثل تعداد طبقات و میزان حجم ساختمان ذکر می‌شود.

طراحی نقشه

در این مرحله با توجه به مرحله قبل نقشه معماری ساختمان توسط مهندس معمار طراحی می‌شود. در این مرحله اطلاعاتی مانند تعداد پارکینک و میزان کیفیت فضا ها بررسی شده و در نهایت نقشه جهت بررسی به شهرداری ارسال می‌شود.

پرداخت عوارض شهرداری

در صورت تایید نقشه در ادامه عوارض شهرداری مثل عوارض نوسازی بررسی و پرداخت می‌شود.

تهیه مدارک پیش نویس

بعد از مرحله قبل مالک باید از طریق یکی از دفاتر خدمات شهری درخواست تعیین ناظر را به صورت کتبی ثبت کند و بعد از تعیین ناظر یک قراردارد بینناظر مورد نظر و مالک ثبت می‌شود.

چاپ پروانه

بعد از طی کردن مراحل قبل در ادامه امضای رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهر سازی و معماری و شهردار به صورت سیستمی ثبت شده و در نهایت پروانه ساختمان چاپ می‌شود.

در سایت صدر سازه تمامی شرایط لازم برای صدور جواز کسب و همچنین خدمات جواز به طور کامل توضیح داده شده است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و مشاوه می‌توانید با کارشناسان سایت صدر سازه در ارتباط باشید. در این بخش به توضیحاتی درباره خدمات جواز شرایط صدور جواز و مراحل صدور جواز پرداخته‌ایم. رعایت قوانین فنی و شرایط شهر سازی الزامی می‌باشد این در پروانه ساخت ثبت شده و یک ساختمان که در مراحل ساخت از پروانه ساخت استفاده کند دارای شناسنامه ساختمان خواهد بود. شناسنامه ساختمان اطمینان خاطر صاحب ساختمان را فراهم می‌کند.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران