خدمات آزمایشگاهی

فهرست مطالب

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا
آزمایشگاه خاک
آزمایشگاه بتن
تست جوش
تست جوش
تست میلگرد
تست میلگرد

آزمایشگاه خاک

از پرکاربردترین آزمایشگاه‌ها در زمینه‌ی رشته‌ی مکانیک، آزمایشگاه خاک است. چرا که انجام آزمایش خاک، باعث ایمنی در خاک برای روند ساخت‌وساز، کشت محصول، پروژه‌های عمرانی، نفت و گاز، راه‌سازی و سدسازی شده است و به‌علاوه موجب بهینه‌سازی در هزینه‌ها به علت جلوگیری از بروز خطر و انتخاب خاک مناسب در پروژه‌ی مربوط می ‌باشد. آزمایش‌های خاک کمک بسیار زیادی برای انتخاب خاک مناسب در زمینه ساخت و کشاورزی انجام می ‌دهد. این آزمایشگاه، در مورد خواص خاک‌های مختلف و بررسی واکنش آن‌ها در محیط‌های متفاوت می ‌پردازد.

تأثیر و کاربرد آزمایشگاه خاک

به‌طور کلی آزمایش بر روی خاک، به دو دسته تقسیم می‌‌شود:

خاک کشاورزی: میزان حاصلخیزی و باکتری‌ها، قارچ‌ها و موجودات زنده در آن بررسی می‌شود.

خاک ساختمانی: میزان چگالی، خمیری بودن آن، دانسیته موجود در خاک، رطوبت و توانایی در جذب آب و سایر موارد تجزیه می‌گردد.

آزمایشگاه خاک به بررسی و تجزیه‌وتحلیل برای مشخص کردن میزان استقامت، رانش، نشست و چگالی آن‌ها در انواع خاک‌های مربوط به پی، شیروانی‌ها، دیوارهای میانی و خاک سدها می‌پردازد. برای مثال در آزمایشگاه خاک، تمام اجزای موجود در خاک و همچنین خاک بکار رفته در پی در برابر عواملی چون زلزله و یا میزان استقامت و نشست آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. این بازرسی و تحلیل آزمایشگاه خاک از این قرار است که:

  • میزان رطوبت موجود در خاک را بررسی می ‌کند.
  • تعیین مقدار مقاومت و استقامت و حتی نشست خاک را موردتوجه و آزمایش قرار می ‌دهد.
  • آزمایش بر روی فشار نامحصور
  • میزان چگالی قسمت جامد خاک اندازه گرفته می ‌شود.
  • مقدار انحنای دانه‌های خاک را در نظر می ‌گیرند.
  • مقدار تراکم استاندارد موجود در خاک بررسی می ‌شود.
  • آزمایش هم‌ارز بودن خاک موجود
  • میزان دانسیته و تخلخل موجود در خاک تجزیه‌وتحلیل می ‌گردد.
  • بافت خاک در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می ‌گیرد.
  • میزان حرکت آب در خاک و حتی رنگ و روش نگهداری آن بررسی و تحلیل می ‌شود.
  • حتی میزان حاصلخیزی خاک هم بررسی می‌شود.
  • ساختار شیمیایی، ترکیب مواد آلی و معدنی موجود در خاک بررسی می‌گردد.
  • میزان موجودات زنده اعم از حشرات، قارچ‌ها و باکتری‌ها اندازه‌گیری می‌‌شود.
تست خاک در آزمایشگاه

آزمایش بر روی خاک ساختمان در آزمایشگاه خاک

باید توجه شود که هر ساختمان چه آنچه که برج باشد یا یک خانه‌ی کوچک چند متری به خاکی که در زیر آن قرار دارد با وزن خود فشاری می ‌آورد، به همین علت آزمایشاتی بر روی خاک ساختمانی انجام می ‌گیرد تا میزان استحکام و مقاومت آن و نشست خاک بررسی گردد. در ساختمان‌های کوتاه تا شش طبقه و یا ساختمان‌هایی با متراژ کم‌تر از دو هزار متر آزمایش خاک نیاز نمی ‌باشد اما در غیر این ساختمان‌ها باید آزمایش خاک به‌درستی و با دقت لازم انجام شود که پس از آن تأیید نظام‌مهندسی اخذ شود. آزمایشگاه خاک، با دقت هرچه‌تمام‌تر آزمایش‌های موردنیاز بر روی خاک ساختمان را ارائه می ‌دهد، شیوه‌های بهتر کردن خاک، آنالیز خاک مربوط به ساختمان، آزمایش بتن، با دستگاه‌ها و سیستم‌های پیشرفته و تکنولوژی انجام می‌شود.

زمان مناسب برای آزمایش خاک ساختمانی در آزمایشگاه خاک

باید بعد از آنکه شهرداری نقشه‌های ساختمانی را تأیید کرد و قبل از پرداخت عوارض ساختمان، آزمایش بر روی خاک ساختمانی انجام شود.

آزمایش خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک

با آزمایش خاک کشاورزی می ‌توان متوجه شد که خاک چقدر کود و املاح موردنیاز برای کشاورزی و گیاهان نیاز دارد. دیگر شبیه گذشته بدون آگاهی به خاک کود نمی‌ دهند این پروسه هم از هزینه‌های زیاد و هم از بازدهی کم خاک جلوگیری می‌ کند که کاری بیهوده و مشقت‌بار در این زمینه بوده است. در آزمایشگاه، خاک کشاورزی را بسته به نوع کشت یا گیاه و یا حتی نوع محصول موجود در باغ آزمایش می ‌کنند. معمولاً آزمایش خاک برای کشاورزی را در اواخر پاییز و اوایل بهار انجام می ‌دهند چراکه اگر متوجه کمبود بعضی املاح شدند زمان به مقدار کافی است که به آن کود و مکمل‌ها را اضافه کنند، فعالیت‌های کشاورزی در این دو فصل کم‌تر می ‌باشد. در آزمایش خاک مخصوص به کشاورزی موارد زیر را آزمایش می ‌نمایند:

  • مقدار مواد آلی موجود در خاک: مواد آلی همان گیاهان و جانوران بازمانده در خاک را مواد آلی می ‌گویند که هرچقدر بیشتر باشند نشان‌دهنده حاصلخیزی خاک می ‌باشد.
  • بافت خاک از نظر میزان نگهداری و جذب آب در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌ گیرد. بر فرض مثال بافت خاک شنی به دلیل درشت بودن ذرات، مقدار زیادی از آب را نمی‌ تواند در خود نگه دارد اما خاک رس، به دلیل ریزتر بودن ذراتش، آب بیشتری در خود نگه می‌ دارد.
  • در آزمایشگاه خاک، PH خاک را یعنی میزان اسیدی یا قلیایی بودن آن بررسی می ‌شود. گیاهان در PH شش و نیم تا هفت و نیم به خوبی می ‌تواند رشد کند.

آزمایشگاه بتن

بتن، از سیمان و ماسه و شن تولید می ‌شود، و بسیاری از سازه‌ها هم امروزه بر پایه‌ی بتن ساخته می ‌شوند در نتیجه لازم است که قبل از هر کاری در ساخت‌وساز، بتن مورداستفاده از لحاظ میزان مقاومت بررسی گردد. در آزمایشگاه بتن، از نحوه‌ی ترکیب بتن، میزان مقاومت آن، تاخوردگی آن تحلیل و بررسی می ‌گردد. باید توجه داشته باشید علاوه بر یک ماسه و شن یا سیمان خوب، باید بتن خوبی هم ساخت که این بستگی به نوع ترکیب و روند درست این پروسه دارد.

در آزمایشگاه بتن، میزان بافت خاک، نگهداری آب و سایر مواد افزودنی در آن مورد بررسی قرار می ‌گیرد. به عبارتی در آزمایش از میزان کشش و انعطاف سیمان، مقاومت آن و غلظت استاندارد سیمان، مشخص کردن نرمی و سفتی سیمان بررسی می ‌شود. همچنین در آزمایشگاه، میزان درصد قلیایی سیمان، مقدار جذب آب و قابلیت نگه‌داری آب و رطوبت در خود، مقاوم بودن در برابر فرسایش و حتی میزان مقاومت آن در برابر ضربه و خورده شدن بررسی و تحلیل می‌ گردد. برای مثال یکی از روش‌های آزمایشگاهی بتن، سنجش میزان مقاومت آن در برابر ضربه است از بتن مقداری را به‌عنوان نمونه برداشت می ‌کنند سپس هرکدام از آن‌ها را می ‌شکنند که باتوجه به این آزمایش هر بتنی میزان مقاومت خودش را دارا می‌ باشد اگر به مقدار استاندارد موردنظر در آزمایشگاه نرسد، از اجرای کار جلوگیری می ‌کنند و در ترکیب آن تجدیدنظر می ‌نمایند یعنی مقدار سیمان را اضافه یا از آن کم می ‌کنند تا بافت و جنس و کارکرد بتن مربوط به استانداردها نزدیک‌تر شود.

آزمایشگاه بتن

تست جوش چیست؟

جوشکاری در صنعت اعم از تولید مخزن، اتصال دائمی متریال‌ها به هم، ساخت و تولید ماشین، ریخته‌گری بسیار کاربرد دارد و در هر دوره‌ای سعی بر افزایش کیفیت جوشکاری در میزان توانایی جوش و کاهش مقدار هزینه‌های مربوط به آن انجام می ‌شود. جوشکاری درست، جوشکاری است که اتصال آن شبیه به متریال اصلی جوش باشد و فرقی از لحاظ میزان مقاومت در برابر ضربه و کشش نداشته باشد یعنی از لحاظ شباهت کاملاً شبیه متریال اصلی خود باشد.

تست جوش در سه مرحله انجام می‌شود:

  • یک بررسی در هنگام قبل از جوش وجود دارد که به آماده‌سازی متریال موردنظر می‌پردازد که پس از بازرسی و تأیید مواد مربوطه، اجازه‌ی جوشکاری داده می‌شود.
  • تست جوش بعدی، بررسی در روند جوشکاری است. دقت در زمینه‌ی میزان گرما و جریان جوش و در کل رعایت قوانین و قواعد جوش را در حین جوشکاری کنترل می‌کند.
  • تست آخر، تست جوش در حیطه‌ی آزمایش‌های مخرب و غیرمخرب جوش است، این دو آزمایش برای بررسی میزان درستی انجام جوش صورت می‌گیرد.

تست مخرب جوش

  • تست مخرب یا DT که به اندازه‌گیری ویژگی فیزیکی جوش می‌ پردازد یعنی درستی میزان نقطه‌ی شکست، انعطاف‌پذیری جوش، موردتوجه قرار می‌‌گیرد.
  • علت نام‌گذاری این نوع از تست به تست مخرب این است که قطعه‌ای که بر روی آن آزمایش می ‌شود، دیگر قابل‌استفاده نخواهد بود.
  • در تست مخرب به تست کشش، تست خمش و تست ضربه می ‌پردازند.

تست غیرمخرب جوش

  • تست غیرمخرب یا NDT در زمینه‌ی عدم اتصالات داخلی و سطحی جوش می ‌باشد.
  • زیرا عدم درست اتصالات باعث کاهش میزان مقاومت و دوام قطعه می ‌شود و در نتیجه شکست بیشتری خواهد داشت در این زمینه توجه زیادی به استحکام قطعه‌ی موردنظر بعد از جوش اجرایی، می ‌گردد.
  • باتوجه به اسم تست غیرمخرب این نوع از تست‌ها دیگر اثر زیان‌باری ندارد و قطعه‌ی مورد آزمایش دیگر دورریختنی نیست حتی در مرحله‌ی بهره‌برداری قابل‌اجرا است.

انواع تست غیرمخرب جوش

تست چشمی جوش: یکی از ارزان‌ترین تست جوش­ها، تست چشمی و یک روش عینی برای شناسایی نقص‌های آن است که در این بازرسی توسط ذره‌بینی با بزرگنمایی تا ده برابر انجام می‌ شود. با بازرسی چشمی به کنترل کیفیت کار انجام شده، نقطه اتصال و توالی جوش، دمای گرمایش، ولتاژ و سرعت حرکت آن و در نهایت مقدار جوش و ابعاد آن می‌‌پردازند.

تست ذرات مغناطیسی جوش: این تست که به تست MT شناخته می‌ شود قابلیت بالایی در تشخیص عیوب سطحی دارد. با مغناطیسی کردن سطح موردنظر و تغییر در میدان مغناطیسی آن، بررسی را انجام می‌دهند که در صورت عیب در ناپیوستگی، میدان مغناطیسی دچار تغییر و نشت می‌شود.

تست مایع نفوذکننده: یک مایع رنگی یا ماده‌ی فلورسنت به داخل اتصال سطحی جوش ریخته می‌‌شود در صورت نفوذ یعنی اینکه اتصال نامناسب می‌باشد یا آنکه  خوب جوش نخورده است.

تست رادیوگرافی جوش: تست رادیوگرافی یا RT این نوع از تست، نقص‌های جوش را هم به طور سطحی و هم عمقی نشان می‌دهد. تست رادیوگرافی از پرتوهای ایکس و گاما استفاده می‌شود، در صورت عبور از جسم در یک مخزن ضبط می‌شود و پس از بررسی و تحلیل، عیوب و نواقص و ترک‌های آن را پیدا می‌‌کند.

از رادیوگرافی در انواع سطوح فلزی، غیرفلزی، کامپوزیت‌ها چه در سطوح نازک و یا ضخیم استفاده می‌گردد، با توجه به مزایایی که تست رادیوگرافی جوش دارد معایبی هم با خود به همراه دارد اعم از اینکه:

  • به فضای بزرگی برای انجام تست رادیوگرافی نیاز است.
  • تست رادیوگرافی علاوه بر نیاز به فضای بزرگ برای انجام آزمایش به وسایل ایمنی برای جلوگیری از خطرات تستی که در اثر اشعه با خود به همراه دارد نیازمند می‌باشد در نتیجه با هزینه‌ای گزاف همراه است.
  • این تست، ترک‌های بسیار کوچک را در سطوح ضخیم نمی‌‌تواند شناسایی کند.
  • به دلیل خطرات بالایی که اشعه ایکس یا گاما برای بدن انسان دارد استفاده از این نوع تست توصیه نمی‌شود.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران