طراحی سازه

فهرست مطالب

طراحی سازه

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا

انجام و پیاده سازی انواع طراحی سازه

طراحی سازه یکی از شاخه های مهندسی عمران میباشد که برای طراحی یک سازه ی بی عیب و نقص ایجاد تعامل بین طراح سازه ومعمار امری اجتناب ناپذیر می‌باشد. ارتباط طراحان باعث رفع تناقضات و در صورت وجود ایرادات احتمالی در طراحی، قبل از اجرا مشخص و طرح اصلاح می‌گردد. یکی از دغدغه های سازندگان و نکات مهم در طراحی سازه بتنی وطراحی سازه فولادی سبک سازی ساختمان می‌باشد که نیازمند طراحی اصولی به همراه استفاده از تکنیک های نوین ساخت می‌باشد. ممکن است طراحی سازه ساختمان شما انجام شده باشد و تصور کنید که سازه سنگین طراحی شده است، در چنین مواردی میتوانید با مشاوره با گروه محاسبات سازه تا حد ممکن میزان فولاد وبتن سازه را کاهش دهید. بهینه سازی در طراحی سازه به معنی کاهش مقاومت ساختمان نیست، بلکه در این فرآیند سبک سازی در مصرف بتن، میلگرد و فولاد منجر به بهبود رفتار سازه در زلزله میگردد.

گروه مهندسی ساختمانی صدر با بیش از سه دهه تجربه در صنعت ساختمان و طراحی سازه پروژه های ساختمانی همواره پیشرو در ارائه بروزترین متد طراحی است که با طراحی بیش از صدها پروژه کارنامه درخشانی در این عرصه دارد.

طراحی سازه

شما نیز میتوانید جهت دریافت خدمات مدیریت پیمان و مشاوره از طریق تکمیل فرم ثبت درخواست و یا تماس، با ما در ارتباط باشید و به باشگاه مشتریان صدر سازه بپیوندید.

هدف از طراحی سیستم های سازه ای تامین کردن باربری و ایجاد کردن استحکام و مقاومت در برابر نیروهای گوناگونی است که به سازه مربوط می باشد. مهندسی سازه اغلب به طراحی ساختمان مربوط می شود. و نیز نقش بسیار مهمی در ایمنی سازه و طراحی و اطمینان پذیری ساختمان دارد. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که باید در طراحی سازه حرفه ای به آن دقت بشود محدود نشدن طرح معماری است. نمای داخلی و خارجی ساختمان ها نیز به صورت مستقیم با سازه ساختمان رابطه دارد.

این نکته مهم را باید یادمان باشد که از آنجا که کشورمان ایران و تهران روی گسل های زیادی قرار دارد، پس تعهد شرکتی که طراح سازه را بر عهده دارد برای طراحی سازه ای که استاندارد و بااستحکام باشد بسیار مهم است. در قسمت های طراحی داخلی ساختمان ها به عنوان مثال نباید ستونی در اتاق ها و سایر فضای ساختمان ایجاد شود. یا تعداد پارکینگ ها باید با طرح معماری طراحی سازه مطابقت داشته باشد. یکی دیگر از نکات حائز اهمیت زمان اجرای پروژه ساختمان است به طوری که هر چه که سرعت اجرا و ساختن ساختمان بالاتر باشد از لحاظ اقتصادی پروژه سود بیشتری می کند که طراح سازه پروژه به این موضوع حتما توجه می کند. در هر شرکت طراحی سازه روش های کاملا متفاوتی وجود دارد. به طور مثال در طراحی سازه بتنی با آرماتور و بتن و میلگرد سازه را طراحی می کنند اما در طراحی سازه فلزی با فلز خالص سر و کار داریم و سازه طراحی شده با فلز یکپارچه است. طراح سازه با طراحی کردن و ترسیم کردن تیرها توسط پلان طراحی شده پروژه بسته به روش مختص به خود و شرکتش از انواع دال ها، تیرچه ها در طراحی سازه خود کمک می گیرد. و با ترسیم کردن مقاطع تیرها اندازه ستون های ساختمان و شماره میلگرد ها و غیره را تعیین می کند.

طراحی سازه چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟

طراحی سازه یک ساختمان، یعنی این که تمام مواردی را که در اجرا کردن ساختمان دخالت دارند را در بر می‌گیرد. در این میان نظرات متفاوت امری طبیعی است که با جلسه‌های متعدد اشکالات کار در بین سایر اعضای طراحی سازه رفع می‌شود. 

طراح سازه در ساختمان‌هایی با ابعاد کوچک تر و متوسط آیتم‌های زیادی را به کار میگیرد تا ایده‌آل‌ترین و استانداردترین فرم سازه را متناسب با پروژه را پیدا بکند. مهم ترین آیتم هایی که از نگاه کارفرما برای طراحی سازه اهمیت دارد، در مرحله اول قیمت مناسب پروژه و کیفیت اجرا کردن پروژه است که نقشه ساختمان را در بر خود می گیرد. مهم ترین و اساسی ترین رکن در یک طرح معماری هزینه پروژه است. در واقع طراحی یک ساختمان تا حد بسیار زیادی به بودجه اقتصادی برای ساخت سازه بستگی دارد، طراح سازه به این امر مهم توجه دارد و تلاش خود را می کند که هزینه طراحی سازه از بودجه اقتصادی بیشتر نشود.

طراحی سازه

کیفیت طراحی یک سازه باید به گونه‌ای باشد که فضاهای طراحی شده توسط طراح محدود نشود. زیرا کلیه قسمت‌های معماری خود به تنهایی مهمترین بخش یک ساختمان به شمار می‌آید کاملا تحت ثاثیر سازه می باشد. یا قسمت‌های طراحی داخلی به عنوان مثال ستونی در اتاق‌ها و سایر فضاهای ساختمان ایجاد و ساخته نشود. و اینکه تعداد پارکینگ های ساخته شده باید با طرح معماری مطابقت داشته باشد. آیتم دیگر زمان اجرای پروژه است هر چه که سرعت اجرا و ساخت ساختمان بالاتر باشد اقتصادی تر است و سود بیشتری برای دارد، و طراح سازه ساختمان به این نکته توجه دارد. برای هر یک از بخش های طراحی سازه روش و عملکردی متفاوت وجود دارد. مثلا طراحی سازه بتنی با بتن و میلگرد و آرماتور رابطه مستقیم دارد یا طراحی سازه فلزی با فلز خالص و یکپارچه رابطه مستقیم دارد که هر کدام از این موارد عملکردهای خاص خود را برای اجرای ساختمان دارند که باید لحاظ بشود. طراح سازه برای طراحی سازه بسته به ملاحظاتی که وجود دارد از انواع دال ها و تیرچه ها و … برای طراحی سازه ساختمان کمک می گیرد. و با ترسیم مقاطع تیرها دیتیل های طراحی سازه که شامل اندازه ستون های ساختمان و اندازه میلگرد ها و خاموت ها برای آکس بندی اندازه ها اقدام می کند.

با توجه به اینکه ایران گسل های زیادی وجود دارد طراحی سازه اهمیت بسیار بیشتری پیدا می کند. زیرا که کلیه بارهای وارد شده مانند بارهای مرده و زنده و عوامل طبیعی مانند باد و باران و … به اسکلت ساختمان برخورد می کند. و در صورتی که طراحی سازه غیر حرفه ای و غیر استاندارد باشد پایداری و استحکام ساختمان ضعیف می باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که برای انتخاب مهندس و طراح سازه حرفه ای و همچنین شرکت معتبر و حرفه ای برای اجرا و ساخت ساختمان نهایت دقت را به کار برد. شرکت صدر سازه با سابقه پروژه های ساختمانی و با تیم حرفه ای خود برای اجرای پروژه های ساختمانی برای طراحی سازه استاندارد و خدمات دهی به متقاضیان پروژه های ساختمانی آماده به خدمت می باشد.

مزایا و معایب طراحی سازه بتنی و فلزی

در طراحی سازه ساختمان دو روش وجود دارد: طراحی سازه بتنی و طراحی سازه فلزی در ادامه مقاله مزایا و معایبی که هر کدام از این دو روش دارند رو با هم بررسی می کنیم.

  • مقاومت داشتن در برابر آتش سوزی

برای این که این موضوع را بفهمیم که مقاومت کدام سازه در برابر آتش سوزی بیشتر است در مقایسه با سازه دیگر باید جنس مصالح را بررسی کنیم. سازه فلزی که با فلز خالص و یکپارچه ساخته شده است با سرعت خیلی بیشتری نسبت به سازه بتنی مقاومت خود را از دست می دهد. به عنوان مثال هر دو برج های تجارت جهانی نیوریوک و ساختمان پلاسکو تهران جنس سازه آنها از فلز یکپارچه می باشد. در حالی که اگر جنس سازه آنها از سازه بتنی بود مقاومت بیشتری داشتند و شانس از بین بردن حریق بسیار بیشتر می شد.

  • مقاومت داشتن در برابر نیروهای کششی

هر یک از قسمت های سازه چه بتنی و چه فلزی در مواجهه شدن با عوامل طبیعی طبیعت مانند طوفان و زلزله و سایر عوامل طبیعی در معرض نیروهای کششی هستند. سازه هایی که اسکلت آنها فولادی می باشد،مقاومت و استحکام بیشتری در برابر نیروهای کششی و برشی دارند در صورتی که مقاومت و استحکام سازه هایی که بتنی هستند در برابر نیروهای برشی بسیار کمتر می باشد.

  • مخارج مربوط به نگهداری ساختمان

طراحی سازه فلزی در اثر گذشت زمان و قرار گرفتن در معرض شرایط جوی و طبیعی طبیعت و نیز ترکیب شدن با سایر مصالح ساختمان به مرور زمان دچار فرسایش می شوند و از قطر و ضخامت فلز کم می شود. اگر چه راهکارهایی هم برای جلوگیری از این عامل وجود دارد اما هزینه آن بسیار بالا است. در مقابل سازه بتنی در مقایسه با سازه فلزی به علت تکثیر متریال و ترکیب شدن ماندگاری بیشتری در برابر فرسایش و شرایط جوی دارد.

  • وزن ساختمان

وزن ساختمان هایی که بتنی هستند دوبرابر ساختمان هایی با سازه فولادی است، علت این امر این است که نسبت وزنی هر متر مربع در مصالح استفاده شده در سازه بتنی نسبت به سازه فولادی است.

سازه فلزی
سازه بتنی
  • پرت مصالح استفاده شده در ساختمان

نحوه تولید سازه فلزی در کارخانه ها انجام می شود و سازنده پرت مصالحی در زمان اجرای پروژه ندارد، اما سازه های بتنی به علت این که در زمان اجرا کردن پروژه تولید می شوند پرت مصالح دارند.

  • عمر ساختمان

همانگونه که در بالا اشاره شد سازه های فلزی به دلیل فرسایش شدن عمر کمتری در مقایسه با سازه های بتنی دارند.

  • وضعیت جوی برای ساخت سازه

در وضعیت های جوی مختلف ساخت سازه فلزی مانعی ندارد و قابل اجرا است اما سازه بتنی به شرایط آب و هوایی مانند باران و برف و فصل های گرم و سرد بستگی دارد.

  • هزینه تمام شده در ساخت سازه

هزینه اجرای سازه های بتنی کمتر است، به این دلیل که خرید هر یک از آیتم های سازه بتنی مثل خرید میلگرد و آرماتور بندی و غیره یک پروسه چند ماهه است. اما در طراحی سازه فولادی هزینه خرید اسکلت فلزی را باید به صورت یکجا پرداخت کرد.

  • ارزش پایان عمر ساختمان

برای استفاده کردن از مصالحی که در سازه بتنی به کار رفته است در پایان عمر ساختمان در زمان تخریب کردن ساختمان تفکیک کردن مصالح ساختمان تقریبا غیر ممکن و بسیار پرهزینه می باشد. اما در طراحی سازه فولادی با توجه به این که آهن نرخ مشخصی دارد در زمان تخریب ساختمان به سادگی می توان مصالح به کار رفته در سازه را به فروش رساند.

اجرای پروژه های ساختمانی توسط صدر سازه

با توجه به همه دلایلی که در بالا ذکر کردیم طراحی و اجرای سازه باید توسط یک تیم معتبر صورت بگیرد. پیشنهاد ما به شما در این زمینه برای اجرای پروژه های ساختمانی برای طراحی سازه استاندارد توسط تیم حرفه ای صدر سازه است.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران