طراحی نما ساختمان

فهرست مطالب

گروه ساختمانی صدر سازه

مشاوره رایگان
عقد قرارداد
طراحی
اجرا

طراحی نمای ساختمان تاثیر قابل توجهی در برداشت اولیه و تلقی افراد از کیفیت ساخت بنای ساختمان دارد. نمای ساختمان هویت ساختمان است که در گذشته توجه زیادی به بافت محله و ساختمان های اطراف میشده ولی متاسفانه در چند دهه گذشته با کوتاهی عوامل شهرسازی به نمای ساختمان ها توجه کمی شده و بعضا مناطق شکل نامطلوبی به خود گرفته اند. نمای ساختمان ها مهمترین تصاویر ذهنی شهروندان از یک شهر است که با ورود به یک منطقه در ذهن نقش می‌بندد. طرح ظاهری نما نمایانگر هویت، اعتبار و شخصیت بنا میباشد و عملکرد و کاربری ساختمان را معرفی میکند. بطور مثال نمای یک ساختمان اداری یا ان آموزشی باید با گویای عملکرد آن باشد. البته سلیقه کارفرما در طراحی بسیار حایز اهمیت است که این امر در سطح گسترده شهری و نمای عمومی بدون در نظر گرفتن اصول شهرسازی و زیباشناسی نقطه ضعف محسوب شده و باعث هرج و مرج و آشفتگی شهر می‌گردد.

گروه مهندسی ساختمانی صدر با بیش از سه دهه تجربه و بکارگیری مهندسین خبره در طراحی نما با بیش از 100 پروژه موفق در سطح کشور که بخشی از طراحی های گروه در ذیل قابل مشاهده میباشد، آماده همکاری و خدمت رسانی به کارفرمایان، سازندگان و مجریان پروژه های لوکس ساختمانی می‌باشد.

جهت دریافت مشاوره و خدمات طراحی نما صدر سازه ثبت درخواست نموده و یا با ما تماس حاصل نمایید.

اصول طراحی نما

طراحی نما، علاوه بر اینکه زیبایی ساختمان را دوچندان می ‌کند، به کوچه‌ها و خیابان‌ها و در کل به شهر هویت می ‌بخشد. هویتی که باعث می‌شود افراد، آن ساختمان را با همان نما و طراحی نما بشناسند. طراحی نمای یک ساختمان، بر اساس قواعد و قوانینی حاکم بر آن انجام می ‌شود.

قواعد طراحی نما

  • در درجه‌ی اول در طراحی نمای ساختمان محلی که در آن زندگی می ‌کنید تأثیرگذار است، منطقه‌ی سرد و منطقه‌ی گرم هرکدام متریال مخصوص به خود را دارند که در اثر دمای خیلی بالا یا خیلی پایین نمای ساختمان تغییر نکند.
  • طراحان نمای ساختمان علاوه بر اعمال سلیقه و علایق خود در طراحی، باید اصول و ضوابط کارفرما را نیز اجرا نمایند.
  • طراحی باید بهینه و با هزینه‌ی مناسب باشد، در این مقوله باید طراحی نمای ساختمان را به اشخاصی دهید که علاوه بر تخصص در زمینه‌ی طراحی نما، تجربه‌ی اجرایی کردن آن را نیز داشته باشند.
  • در طراحی نمای ساختمان بهتر است از مواد مناسب استفاده کرد، چراکه بکار بردن یک متریال مرغوب و باکیفیت باعث می‌ شود که پیاده‌سازی طراحی شما بر روی نمای ساختمان با مشکل یا شکست مواجه نشود.
  • رنگ انتخابی در کنار متریال مرغوب در طراحی نمای ساختمان شما تأثیر بسزایی دارد، چون رنگ باید با طرحی که ارائه می‌ کنید متناسب بوده و سنخیت داشته باشد، به‌طوری ‌که اگر برای ساخت نما در کنار مواد مناسب رنگ نامناسب انتخاب کنید بازهم کار به دل نمی ‌نشیند و جذابیتی نخواهد داشت. امروزه با پیشرفت تکنولوژی نرم‌افزار‌های سه‌بعدی برای کمک در ترکیب رنگ انتخابی و کنار هم قراردادن رنگ‌ها وجود دارند.
  • در طراحی نما باید پیوستگی و کلیت فرم را در نظر بگیرید، شاید طراحی نما، یک طراحی مدرن باشد اما باید این طراحی مدرن یا ترکیبی، از متریال مختلف در کنار هم خوب بنشیند و به آن یک معنای کلی ببخشد. کلیت یک نمای پیاده شده بر روی ساختمان از هر طرف و بُعدی باید دارای ریتم مشخص باشد یعنی نظم و ترتیب ریتم در حجم نما، خطوط و صفحات نمایان باشد. به عبارتی تمام قسمت‌های نما از لحاظ زاویه‌ی دید باهم هم‌خوانی داشته و یک نظم مشخصی را در پیش بگیرد.
  • برای ایجاد کردن جذابیت بصری می‌ توانید در طراحی نما، یک قسمت از نما را با رعایت نظم و هم‌خوانی، بُلد یا برجسته کنید. این‌ کار باعث تحریک چشم و جذب بیننده می ‌شود.
  • حتماً در طراحی نما، از پنجره‌ها مخصوصاً پنجره‌های بزرگ برای شفافیت استفاده کنید. یک نمای خشن و خشک نه‌تنها مخاطب را به سمت خود نمی ‌کشد بلکه هیچ‌گونه جذابیت و زیبایی ندارد.
  • علاوه بر این، سادگی در طراحی نما خیلی مؤثر است، چون بکار بردن پیچیدگی و شلوغی بیش از حد در نمای ساختمان آن را غیرقابل‌درک و نازیبا جلوه می ‌دهد.
  • در ساخت‌وسازهای امروز اگر دقت کرده باشید نور‌پردازی‌های بسیاری در نمای ساختمان مشاهده می ‌کنید، این نورپردازی به هنگام شب کمک زیادی به داشتن جلوه‌ی ساختمان می‌ کند.

طراحی نما با سبک مدرن

طراحی سبک مدرن، تلفیقی از متریال‌های مختلف از جنس‌ها و انواع متنوع است و طراحی نمای مدرن به شکل خطوط و زوایای مختلف افقی و عمودی انجام می‌ گیرد که در پیاده‌سازی آن شبیه پازل عمل می‌ کند و از دید بصری چشم‌ها را در پیدا کردن معنای خاص آن تحریک می ‌کند، چیزی شبیه یک معما که ذهن را به تفکر وا‌ می ‌دارد و هارمونی یکپارچه به نما می ‌بخشد.
یکی از علت‌های عدم تأیید نمای مدرن در بعضی از مواقع توسط شهرداری به‌کارگیری طراحی مدرنی است که ما در آن شاهد شکستگی‌های بی‌قاعده در اصول طراحی و در کل دفرمه شدن نما هستیم که این یکی از ایرادات زیاده‌روی در طراحی مدرن است.

خصوصیات طراحی مدرن

  • استفاده از خطوط و زوایای افقی و عمودی و در عین حال دوری از هر چه پیچیدگی است.
  • استفاده بیش از یک‌ متریال در طراحی مدرن، از تزیینات کاسته و سادگی را به آن اضافه می‌‌کند.
  • از مصالح و مواد تکنولوژی به‌روز استفاده می‌شود.
  • در نما، عمق و فضاسازی را به وجود می‌آورند.
  • درحالی که نما مدرن است سادگی در آن باید به چشم بخورد.
نمای یک ساختمان

مصالح در طراحی مدرن

نمای کامپوزیت: پنل کامپوزیتی اولین بار در کشور آلمان تولید شد و مورداستفاده قرار گرفت. این نما، در عصر حاضر طرفداران زیادی دارد. در اجرای نما اگر پنل‌های کامپوزیت درست بکار روند، باعث بالا رفتن استحکام و عمر طولانی نمای کامپوزیت می‌گردند. ساختار کامپوزیت در نما تشکیل شده از یک لایه پلی‌اتیلن، و دو لایه‌ی آلومینیومی است که یک لایه‌ی چسب آن‌ها را به هم می ‌چسباند و یک لایه‌ی چسب ضدخش بکار رفته در آن، پوشش محافظی در آن به وجود می ‌آورد.

نمای اچ­پی­ال: معمولاً ورق‌هایی با روکش‌های چوب و یا ورق‌هایی در اشکال مختلف که ساختار آن رزین  فنولیک و سلولز می ‌باشد با قرار گرفتن در دمای ۱۴۵ درجه تبدیل به قطعات مقاومی می‌‌شوند.

نمای ترموود: یک نوع چوب کاج یا زبان گنجشک است که با فراوری کردن از طریق گرما و حرارت به چوب‌های مقاوم‌تری در برابر آلودگی و فرسایش تبدیل می‌شوند.

نمای شیشه‌ای فریم لس: شاید نماهای تمام شیشه‌ای را دیده باشید به این نوع از نما، نمای شیشه‌ای فریم لس می‌گویند. شیشه‌های رفلکس بر روی قالب‌های آلومینیومی چفت می‌‌شوند. این‌ نوع از نما، فارغ از زیبایی که به آن می‌بخشد، باعث ورود نور بیشتری به درون ساختمان می‌شود.

نمای شیشه‌ای کرتین­وال: این نما، یک ساختار مجزا از ساختمان به‌حساب می ‌آید، شیشه‌های بالایی وزنشان را بر روی سازه‌ی کرتین­وال یا شاسی‌کشی‌های مشخص قرار می ‌دهند. مصالح مورداستفاده در این نما، آلومینیوم و شیشه می ‌باشد.

نمای لوور آلومینیوم: نمای لوور آلومینیوم از پروفیل آلومینیومی اکسترودر شده ساخته می ‌شود. این نما، امروزه کاربرد زیادی دارد و به دلیل افزایش ورود نور به داخل خانه، زیبایی ساختمان را چندبرابر می ‌کند همچنین جریان هوا را تنظیم نموده و مانع از ورود رطوبت می ‌شود.

نمای دکوراتیو: نمای دکوراتیو با ترکیب شدن با انواع متریال‌ها و داشتن مدل­ها و سبک‌های مختلف می ‌تواند متنوع باشد. این‌ نما به دلیل وجود رزین‌های پلیمری و پودرهای مدنی ضدآب هستند، این نما نسبت به نمای کلاسیک، سبک‌تر و با قیمت مناسب‌تری اجرا می ‌شود. سنگ‌های به کار رفته در نمای دکوراتیو، سنگ‌های نازک و سبکی هستند که تصویر زیبایی به آن می ‌بخشد.

نمای اسپایدر: نمای اسپایدر یا همان نمای عنکبوتی با استفاده از سازه‌های سبک و ابزار متنوع، شیشه‌ها را به هم‌ وصل می ‌کند. اتصالات آن، از نوع اتصالات نقطه‌ای است که در بیشتر مراکز اداری اعم از دانشگاه‌ها و مدارس بکار می ‌رود. سازه‌ی اسپایدر به این صورت است در یک ساختار لعاب‌دار بدون قاب اجرا می ‌شود.

فرم درخواست خدمات

برای درخواست آنلاین خدمات صدر سازه، از این فرم استفاده کنید. در صورت ارسال فرم زیر، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

1
2

 پروژه های تهران

 پروژه های مازندران